اینورتریک وسیله الکتریکی است که می تواند جریان DC را به جریان متناوبAC در فرکانس و ولتاژ معین تغییر دهد. به عنوان مثال، اگر بخواهیم برق لوازم خانگی را تامین کنیم، از برق 230 ولت متناوب استفاده میکنیم. در برخی موارد، هنگامی که برق متناوب در دسترس نیست، میتوان از طریق یک اینورتر 12 ولت، برق مورد نیاز لوازم خانگی را تامین کرد. اینورترها برای تامین برق وسایل برقی در کلبههای کوهستانی، خانههای ایزوله، قایقها، وانتهای کمپر و ... قابل استفاده هستند. در ادامه این مطلب قصد داریم درباره اینورتر و انواع آن بیشتر صحبت کنیم.
اینورتر چیست؟
اینورتر را میتوان به عنوان یک تجهیز الکتریکی تعریف کرد که برای تبدیل ولتاژ جریان مستقیم (DC) به ولتاژ جریان متناوب (AC) استفاده میشود.جریان مستقیم DC در بسیاری از تجهیزات الکتریکی کوچک مانند سیستمهای انرژی خورشیدی، باتریها و پیل های سوختی استفاده میشود، زیرا اینها به سادگی جریان مستقیم تولید میشوند.
نقش اصلی یک اینورتر تبدیل برق DC به برق AC است. عمده مصرف کننده های خانگی و صنعتی با برق AC تغذیه می شوند. این در حالی است که برق DC تنها در ذخیره ساز هایی همانند باتری ها نگهداری می شود.
انواع مختلفی از اینورترها بر اساس شکل موج سوئیچینگ در بازار موجود است.
اینورتر چگونه عمل میکند؟
کار یک اینورتر به این صورت است که DC را به AC تبدیل میکند و این دستگاهها هرگز هیچ نوع برقی تولید نمیکنند زیرا برق توسط منبع DC تولید میشود. بنابراین هر زمان که از پنل خورشیدی استفاده میکنیم میتوان از اینورتر استفاده کرد.
کاربردهای اینورتر
انواع اینورترها در برنامههای مختلفی مانند آداپتورهای کوچک ماشین برای دفتر، برنامههای خانگی و همچنین سیستمهای شبکه بزرگ استفاده میشوند.
- از اینورترها میتوان به عنوان منبع تغذیه اضطراری UPS استفاده کرد.
· میتوانند به عنوان اینورترهای مستقل استفاده شوند.
- از آن ها میتوان در سیستمهای انرژی خورشیدی استفاده کرد.
- اینورتر بلوک اصلی یک منبع تغذیه با حالت سوئیچ SMPS است.
- اینها را میتوان در فنهای سانتریفیوژ، پمپها، میکسرها، اکسترودرها و ایستگاههای تست استفاده کرد.
انواع اینورتر
اینورترها براساس فاکتورهای متعددی تقسیم میشوند. در یک تقسیم بندی اولیه، اینورترها را به دو نوع تک فاز و سه فاز تقسیم کرد:
اینورتر تک فاز دستگاهی است که ورودی DC را به خروجی تک فاز تبدیل میکند. ولتاژ/جریان خروجی اینورتر تک فاز تنها یک فاز با فرکانس اسمی 50 هرتز یا 60 هرتز است.
سطح ولتاژی که یک سیستم الکتریکی در آن کار میکند به عنوان ولتاژ اسمی یا نامی شناخته میشود. ولتاژهای 120 ولت، 220 ولت، 440 ولت، 690 ولت، 3.3 کیلو ولت، 6.6 کیلو ولت، 11 کیلو ولت، 33 کیلو ولت، 66 کیلو ولت، 132 کیلو ولت، 220 کیلو ولت، 400 کیلو ولت و 765 کیلوولت برخی از ولتاژهای نامی هستند. ولتاژهای اسمی پایین را میتوان مستقیماً با یک اینورتر و با استفاده از ترانسفورماتور داخلی یا مدارات باک-بوست به دست آورد، با این حال، ولتاژهای اسمی بالا نیاز به استفاده از ترانسفورماتور افزایش دهنده خارجی دارد.
برای بارهای متوسط، از اینورترهای تک فاز استفاده میشود. اینورتر تک فاز نسبت به اینورتر سه فاز تلفات بالاتر و بازده کمتری دارد. بنابراین اینورترهای سه فاز اولین انتخاب برای بارهای بالا هستند.
- اینورتر سه فاز
جریان مستقیم از طریق یک اینورتر سه فاز به برق سه فاز تبدیل میشود. دامنه و فرکانس هر سه موج تولید شده در خروجی یکسان است، اما به دلیل بارگذاری تا حدودی با یکدیگر تفاوت دارند و هر موج 120 درجه با امواج دیگر خارج از فاز است.
طبقه بندی بر اساس شکل موج خروجی
اینورترها بر اساس شکل موج خروجی به سه گروه طبقه بندی میشوند:
- اینورتر موج مربعی
اینها ابتداییترین اینورترها برای تبدیل DC به AC هستند، شکل موج خروجی موج سینوسی خالص لازم نیست. در حقیقت، خروجی این اینورترها امواج مربعی است. به بیان دیگر، این اینورترها DC را به شکل موج مربعی AC تبدیل میکنند. با این حال، اینورترهای موج مربعی ارزانتر هستند.
- اینورتر موج شبه سینوسی
اینورتر با موج سینوسی پلکانی با نام اینورتر موج شبه سینوسی نیز شناخته میشود. در واقع شکل موج خروجی این نوع از اینورتر ها، نزدیک به شکل موج سینوسی است و دقیقا همانند آن نیست.
ساختار یک اینورتر شبه سینوسی بسیار سادهتر از یک اینورتر موج سینوسی خالص است، اما کمی پیچیدهتر از یک اینورتر موج مربعی خالص است.
با وجود این واقعیت که شکل موج خروجی نهایی اینورترها یک موج سینوسی خالص نیست، اعوجاج هارمونیک خروجی تنها به 24 درصد کاهش مییابد. با فیلتر کردن نیز اعوجاج را حتی می توان بیشتر کاهش داد، اما مقدار اعوجاج همچنان قابل توجه است. در نتیجه، این اینورترها برای تغذیه طیف وسیعی از بارها، از جمله مدارهای الکترونیکی، ایده آل نیستند.
- اینورتر موج سینوسی خالص
شکل موج خروجی اینورتر موج سینوسی، بسیار نزدیک به شکل موجو سینوسی کامل است و به مراتب نرمتر از اینورترهای موج مربعی و شبه سینوسی کار می کنند.
شکل موج خروجی یک اینورتر موج سینوسی خالص دارای هارمونیکهای بسیار کمی است. هارمونیک ها امواج سینوسی با دامنههای متغیر هستند که مضربهای فرد فرکانس اصلی هستند. هارمونیک ها بسیار نامطلوب هستند زیرا میتوانند مشکلات عمدهای را در مصرف کننده های مختلف ایجاد کنند.
از آنجایی که اکثر تجهیزات الکتریکی برای عملکرد صحیح به امواج سینوسی خالص نیاز دارند، این اینورترها نسبت به دو مورد اول در اولویت هستند. اینورترهای موج مربعی یا موج شبه سینوسی، همانطور که قبلاً گفته شد، میتوانند به لوازم خانگی، به ویژه آنهایی که دارای موتور هستند، آسیب برساند.
نتیجهگیری
در این مطلب سعی کردیم به صورت خلاصه اطلاعاتی درباره اینورتر و انواع آن ارائه دهیم. توجه داشته باشید که اینورترها بسیار متنوعتر از آن چیزی هستند که در این مطلب معرفی کردیم.
برای خرید انواع اینورتر و سایر دستگاههای الکترونیکی، میتوانید از خدمات مجموعه تکام بهره بگیرید. این شرکت بزرگ یکی از بهترین تولیدکنندگان حوزه الکترونیک است که محصولاتی مانند منابع تغذیه DC، استابلایزر، اینورتر، تابلو توزیع و بایپس، شارژرهای سوییچینگ تریستوری و رکتیفایر و ... را نیز تولید میکند. همچنین شما میتوانید طبق نیاز خود، تمامی این محصولات را به شکل سفارشی سازی شده تحویل بگیرید.
محصولات این مجموعه با استانداردها ملی کشور ایران کاملا تطابق داشته و مقررات عمومی و ایمنی برای تولید یوپی اس و اینورتر کاملا رعایت میشود. از مزیتهای بزرگی که شرکت تکام را از سایر رقبا متمایز میکند، میتوان به ارائه خدمات پس از فروش اشاره کرد که شامل موارد زیر میشود:
- نصب و راهاندازی
- ارائهی خدمات به محصولات شرکت تکام در دورهی گارانتی و پشتیبانی
- ارائهی خدمات به دستگاههای بدون پشتیبانی با برندهای مختلف
- تعمیرات در محل تعمیرگاه و مشتری
- سرویس و نگهداری سالانه و دورهای
- تعویض دستگاههای خارج از دوره خدمات وقدیمی با مدلهای جدید
- ارائهی راهکارهای سیمکشی و سیستم ارتینگ
- ارائهی خدمات توسط نمایندگان خدمات
- آموزش درونسازمانی و برونسازمانی به مشتریان و نمایندگان
برای خرید محصولات همین اکنون با مجموعه تکام تماس بگیرید.
دیدگاه خود را بنویسید