برای عیب یابی و تست باتری یو پی اس مواردی که باید در نظر گرفت باید به دلیل  به تنوع و شرایط طراحی       یو پی اس ها متفاوت می باشد ولی به صورت کلی زمانی که میخواهیم باتری یو پی اس را برای مشخص کردن شرایط فعلی تست نماییم به چند صورت ممکن می توانیم عمل کنیم.

روش اول تست باتری

اولین حالت زمانی است که ما قادر به باز نمودن باتری از روی دستگاه یو پی اس به دلیل بالا بودن تعداد باتری ها نباشیم و بخواهیم عمل تست را بدون باز کردن و جدا کردن باتری انجام دهیم.پس بنابراین برای رسیدن به این هدف باید ابتدا این امر را در نظر داشته باشیم که به دلیل اینکه احتمال قطع خروجی به علت فاسد شدن باتری ها وجود دارد ،پس به همین خاطر باید بارهای اصلی را از مدار یو پی اس جدا نماییم و برای تست باتری یو پی اس ابتدا ورودی دستگاه یو پی اس را قطع نموده و با قطع ورودی تمامی خروجی دستگاه یوپی اس بر روی باتری ها افتاده و جریان مصرفی از طریق باتری ها تامین می گردد که در این حالت شما با اندازه گیری مدت زمان  میتوانید شرایط فعلی باتری را بدست آورید.

فرمول ساده بصورت تعدادی وجود دارد که با استفاده از آن مقدار جریان مصرفی باتری در زمان قطع ورودی مشخص می گردد و با استفاده از همین فرمول نیز کارشناسان فروش یو پی اس مدت زمان پشتیبانی برای مشتری را تعیین می نمایند.

فرمول محاسبه باتری ups

راندمان یو پی اس * (تعداد باتری *۱۲ / مقدار مصرف یو پی اس بر اساس وات) = مقدار جریان مصرفی باتری

با استفاده از فرمول بالا شما می توانید مشخص نمیائید که باتری فعالتان چقدر در حالت عادی باید داشته باشند و با مقایسه حالت تئوری با حالت عمل می توانید به وضعیت باتری های یو پی اس دست پیدا کنید.

روش دوم تست باتری

دومین روش برای تست باتری های یو پی اس زمانی است که شما می توانید باتری یو پی اس را از شبکه جدا نمائید ،در این حالت می توانید با کشیدن جریان DC با استفاده از مصرف کننده DC از تک تک باتری ها و اندازه گیری ولتاژ باتری در حالت دشارژ ،سالم بودن و یا فرسوده بودن باتری را مشخص نمائید.شما باید ۲۰% جریان باتری  را با استفاده از یک مصرف کننده تخلیه نمائید و در این حالت ولتاژ باطری یو پی اس نباید از ۱۱/۴ ولت عبور نماید.

درصورتی که ولتاژ باتری از ولتاژ ذکر شده پائین تر آمد شما نیاز به تعویض باتری در اولین زمان ممکن هستید.

نشانگر های رایجی که در یو پی اس ها قابل مشاهده است

نشانگرفرعی (By pass):

یک ال ای دی می باشد که زمانی که دستگاه در وضعیت Bypass عمل می نماید ، روشن می باشد. برای یک یو پی اس standby یا Line-interactive ups این چراغ در وضعیت عادی کار یو پی اس روشن می باشد.

Inverter:

یک ال ای دی می باشد که اینوتر در زمانی که کار می نماید ، روشن می باشد. در این حالت LED که به Bypass مرتبط می باشد خاموش است.

اضافه بار:

این نشانگر زمانی روشن می باشد که شما بیشتر از آنچه یو پی اس توانایی راه اندازی دارد، وسایلی را به آن متصل کرده باشد . در این شرایط شما یا باید از بار آن بکاهید یا میزان قدرت یو پی اس را بالا ببرید.

خطای عمومی:

در واقع یک ال ای دی می باشدکه زمانی در کار ups خطایی رخ می دهد روشن می گردد. در اکثر یو پی اس ها ، ال ای دی های که به خطا مرتبط می باشد در ترکیب با ال ای دی های دیگر روشن می شوند. شما در هر وضعیتی که خطای پیش امد باید به دفترچه راهنما مراجعه نمایید تا دقیقا متوجه معنی نشانگرهای روشن بشوید.

وضعیت باتری یو پی اس:

خیلی از یو پی اس های که گران قیمت و بزرگ هستند ردیفی از ال ای دی ها را دارند که مقدار شارژ باتری آنها را نشان می دهد.

وضعیت بار یو پی اس:

این حالت به حالت پیشین شبیه است. برخی از یو پی اس های که نوارهای از نشانگر ال ای دی را شامل هستند به صورت تقریبی نشان می دهند که چه میزان از درصد ماکزیمم بار مجاز به یو پی اس متصل می باشد.

این ویژگی در مواردی استفاده می شود که قصد داشته باشیم اتصال دستگاه های دیگری را به یو پی اس برقرار نماییم که این امکان تخمین زدن مقدار بار با توجه به وضعیت نشانگر وجود داشته است.